Ξεκινά το Σάββατο η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης – Έως €1,60 το λίτρο

Αρκετοί είναι οι καταναλωτές που έχουν ήδη “κλείσει” πετρέλαιο θέρμανσης πριν ανέβει η τιμή.
Από €1,50 έως €1,60 αναμένεται να κυμανθούν αρχικά οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης, η διάθεση του οποίου ξεκινά το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στα πρατήρια όλης της Κρήτης.

Σε αυτές τις τιμές συμπεριλαμβάνεται και η χρηματική επιδότηση €0,25, ενώ σύμφωνα με τον Σταύρο Κουμουλά, Ιδιοκτήτη της Super Creta Gas – KOΥΜΟΥΛΑΣ ΑΕ, η τιμή αναμένεται να αυξηθεί και να ξεπεράσει το €1,70 το λίτρο.

Που οφείλεται η αύξηση

Ο κ. Κουμουλάς, εξήγησε στο Cretalive ότι οι εξαγγελίες της Σαουδικής Αραβίας για μείωση περίπου 2 εκατομμυρίων βαρελιών αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση $100 της τιμής του βαρελιού πετρελαίου, τουλάχιστον για την αρχή της σεζόν. “Το που θα φτάσει είναι άγνωστο. Το μόνο που είναι σίγουρο, είναι το ότι θα αυξηθεί”.

Περιορισμένο το ενδιαφέρον των καταναλωτών

Εκπρόσωποι της αγοράς αναφέρουν στο Cretalive ότι το ενδιαφέρον των καταναλωτών είναι περιορισμένο, δεδομένων και των πληθωριστικών πιέσεων που υφίσταται το εισόδημά τους. “Ο κόσμος δεν έχει και πιέζεται από την ακρίβεια. Όλα έχουν αυξηθεί και τώρα έρχεται και το πετρέλαιο, που όμως, μεταξύ των τριών πηγών ενέργειας, φυσικό αέριο, ηλεκτρική (air condition) και πετρέλαιο, το τελευταίο είναι το λιγότερο ακριβό τη δεδομένη χρονική στιγμή”.

Συνεχίζοντας, εξηγούν ότι αν και οι καταναλωτές το κατανοούν αυτό, αναγκάζονται να τροποποιήσουν τις προτεραιότητές τους λόγω της πίεσης που υφίστανται στα εισοδήματα τους από τη συσσωρευμένη ακρίβεια.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο κ. Κουμουλάς υπάρχουν και αυτοί που έχουν ήδη επικοινωνήσει μαζί του, ζητώντας του να προμηθευτούν τώρα πετρέλαιο θέρμανσης προτού ανέβει αλλά και όσοι αναμένουν να δουν που θα … “κάτσει” η τιμή και έπειτα να το προμηθευτούν.

“Ο καιρός είναι ακόμα καλός και θεωρούν ότι δεν επείγει να εφοδιαστούν αλλά δεν είναι έτσι”, λέει χαρακτηριστικά.

Για άμεση εξυπηρέτηση, επικοινωνήστε στο
☎️2810253500
ή στο 6945332777 και θα βρεθούμε στην πόρτα σας, σε όλη την Κρήτη!

⛽ SUPER CRETA GAS-ΚΟΥΜΟΥΛΑΣ Α.Ε

📍Πρατήριο ΕΚΟ: ΒΙ.ΠΕ Ηρακλείου
📍Πρατήριο ΕΚΟ: Θ. Ματθαιάκη 58
📍Πρατήριο Revoil: Λ. Κνωσσού 64