Ο Σταύρος Κουμουλάς στο Σκάι Κρήτης 92.1 – Οι τελευταίες εκτιμήσεις για τις τιμές στα καύσιμα

Νέα αύξηση των τιμών των καυσίμων καταγράφεται σήμερα, με την τιμή της βενζίνης να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και παραμένει σταθερά πάνω από τα 2 ευρώ.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων Σταύρο Κουμουλά, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και την Μαρία Μπινιχάκη, η μέση τιμή Ηρακλείου στην αμόλυβδη βενζίνη σήμερα κυμαίνεται στα 2,21 – 2,23 ευρώ και στο πετρέλαιο κίνησης οριακά πάνω από το 1,90.

«Με την κατάσταση που επικρατεί λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος συνεχίζεται αλλά και του γεγονότος ότι η Ρωσία δεν υποχωρεί στο ενεργειακό κομμάτι, δεν θα το θεωρούσα απίθανο να δούμε μια νέα αύξηση ακόμα και της τάξης των 10 λεπτών στην τιμή της βενζίνης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουμουλάς ανέφερε ότι οι βενζινοπώλες έχουν ζητήσει την συνέχιση του fuel pass και τον Ιούνιο, αφού εκτιμούν πως η κατάσταση δεν θα ομαλοποιηθεί, ωστόσο τονίζουν πως ουσιαστικά μέτρα μπορεί αν είναι μόνο το πλαφόν στις αυξήσεις ή η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Σημείωσε δε πως οι Ηρακλειώτες φουλάρουν πλέον τα ντεπόζιτα των αυτοκινήτων τους σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που δεν είναι άλλες από τις ημερομηνίες πληρωμών, με τα πρατήρια να βλέπουν αυξημένη κίνηση στα μέσα και το τέλος κάθε μήνα.

Τέλος ο κ. Κουμουλάς επεσήμανε πως η κίνηση είναι αυξημένη το τελευταίο διάστημα λόγω του τουρισμού, υπάρχει όμως «γκρίνια» και από τους επιχειρηματίες του κλάδου για την τιμή των καυσίμων.

Πηγή: Creta24.gr