Η Super Creta Gas – ΚΟΥΜΟΥΛΑΣ ΑΕ αρωγός στις πολιτιστικές εκδηλώσεις μνήμης του Δήμου Ανωγείων, για τα 200 χρόνια από το πρώτο ολοκαύτωμα από τους Τούρκους το 1822

Αρωγοί σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης του Δήμος Ανωγείων, για τα 200 χρόνια από το πρώτο ολοκαύτωμα από τους Τούρκους το 1822.

Παρουσίαστηκαν σε Συνέντευξη Τύπου, 29 Ιουλίου, στο Ιστορικό Μουσείο Ηρακλείου οι τρεις αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Συμμετείχε ο Δήμαρχος Sokratis Kefalogiannis και ο Πρόεδρος της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών Αλέξης Καλοκαιρινός με τον Μήτσο Σταυρακάκη του Συλλόγου Αποφοίτων και Φίλων του Σταυρακείου Γυμνασίου-Λυκείου Ανωγείων.

 

👉 Έκθεση έργων του Ανωγειανού Ζωγράφου Κωνσταντίνου Φαν. Σταυρακάκη (1848-1908) με τίτλο “Δια χειρός Κ.Φ. Σταυρακάκη”. Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Σύλλογο Αποφοίτων και Φίλων του Σταυρακείου Γυμνασίου- Λυκείου Ανωγείων και τη σύμπραξη του ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ & της Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου. Η έκθεση περιλαμβάνει πίνακες, που αποτελούν τα πορτραίτα των Ανωγειανών οπλαρχηγών που εκτίθενται μόνιμα στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, αλλά και πίνακες που βρίσκονται σε σπίτια Ανωγειανών και εικόνες που φιλοξενούνται στις μονές Αρκαδίου, Βωσάκου, Χαλέπας, στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη στ΄Ανώγεια καθώς και στο εκκλησάκι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στις Γωνιές Μαλεβιζίου.

Εγκαίνια: 1 Αυγούστου 2022, ώρα 19.00 στην πλατεία Αρμί, στ’ Ανώγεια. Επιμέλεια: Μήτσος Σταυρακάκης, Olga Kallergi | Σχεδιασμός: Ιωάννης Οικονομάκης.

👉 «Στο φως της μνήμης 1822 – 2022 /200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1ο Ολοκαύτωμα των Ανωγείων», Συναυλία της «Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής – ΕΡΤ».

Ο Δήμος Ανωγείων αποφάσισε φέτος να γιορτάσει την επέτειο των 200 χρόνων από το 1ο Ολοκαύτωμα από τους Τούρκους το 1822 με ένα πρωτότυπο μουσικό έργο των Γιώργη Καράτζη και Πάρι Περισυνάκη που θα ερμηνεύσει η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τη μουσική διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη και πλειάδα σπουδαίων Ανωγειανών καλλιτεχνών.

Πραγματοποιήθηκε  στις 2 Αυγούστου, στο Θέατρο “Νίκος Ξυλούρης” Ανώγεια. Διοργάνωση Δήμος Ανωγείων & Σύλλογος Αποφοίτων και Φίλων Σταυρακείου Γυμνασίου – Λυκείου Ανωγείων με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης.

Ποίηση – Κείμενα: Γιώργης Καράτζης | Σύνθεση – Ενορχήστρωση: Πάρις Περυσινάκης

Χορογραφία: Θανάσης Μαυρόκωστας | Συμμετέχουν: Βασίλης Σκουλάς, Ψαραντώνης, Μιχάλης Καλλέργης, Γιώργος Βρέτζος, Νίκη Ξυλούρη, Βασίλης Δραμουντάνης, Μαρίνα Δακανάλη, Νικόλας Καράτζης και ο Λουδοβίκος των Ανωγείων.

Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ: Μουσική Διεύθυνση: Γιώργος Αραβίδης

Η Super Creta Gas – ΚΟΥΜΟΥΛΑΣ ΑΕ & η SUPER CRETA GROUP στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (ΕΚΕ) του Ομίλου στάθηκε αρωγός και υποστήριξε τις παραπάνω δράσεις ως community partner, μέσω επικοινωνιακού σχεδιασμού (παραγωγή ραδιοφωνικού σποτ, καταχώρηση σε ψηφιακά και έντυπα μέσα, αγορά ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού χώρου, ψηφιακή παραγωγή και αναμετάδοση στις πλατφόρμες του) ενώ συμμετείχε και υποστήριξε και τη σχετική συνέντευξη τύπου, στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης.

Η συνεισφορά των επιχειρήσεων μας, μέσω ΕΚΕ, στον τομέα του Πολιτισμού για εμάς είναι διπλή. Η αναγκαιότητα καταρχήν δράσεων στον Πολιτισμό και Αθλητισμό στη σύγχρονη κοινωνία, και παράλληλα ο συνολικός αντίκτυπος, μέσω της υλοποίησης συγκεκριμένων δραστηριοτήτων τόσο στο εσωτερικό μας (εταιρική φιλοσοφία) όσο και σε σχέση με το εξυπηρετούμενο κοινό μας (διάδραση), τους τοπικούς φορείς και το γενικότερο εξωτερικό περιβάλλον μας. Έχουμε δεσμευτεί ότι ετήσιες πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις ανήκουν στα επιχειρηματικά μας πλάνα καθότι αυτές αποδίνουν προστιθέμενη αξία στις παροχές υπηρεσιών μας, δημιουργούν σταθερές σχέσεις συνεργασίας με τους stakeholders, εκπληρώνοντας από τη μία τον κοινωνικό τους ρόλο και εξασφαλίζοντας παράλληλα τη βιώσιμη ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα μας.